Tecridi Kıracağız ve Yaşamı Özgürleştireceğiz

 

9 Ekim 1998 yılında uluslararası devletler ve bölge devletleri tarafından Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında, Kürt varlığına ve Kürdistan halklarına yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo, 26’ncı yılını geride bıraktı. Bu uluslararası komplo sonucunda iç hukuk, uluslararası hukuk, uluslararası sözleşmelerin ve özellikle umut hakkının çiğnendiği İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan milyonlarca insanın iradesi ve umudu olan Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’dan 25 Mart 2021 tarihinden beridir hiçbir şekilde haber alınamamaktadır. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen tecrit rejimi derinleştikçe, başta kadınlar olmak üzere bütün toplum baskı altına alınmakta, barışçıl bir yaşam ve demokratik bir topluma giden bütün yollar kapanmaktadır.

Kürt sorununun, Ortadoğu sorununun ve gelişen üçüncü dünya savaşı sorununun demokratik ve barışçıl çözümü başta olmak üzere, bütün toplumsal sorunların esas muhatabının Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan olduğunu ve bir an önce kendisiyle görüşülmesi gerektiğini yeniden vurguluyoruz. Kürt sorununun çözümsüzlüğünü imhada, inkârda ve soykırımda arayan güçlere karşı Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın geliştirdiği kadın özgürlükçü paradigma, özgür ve demokratik yaşam olan özgür eş yaşam, demokratik konfederalizm ve üçüncü yol haritası çözümün en büyük adımı olacaktır. Bu amansız projenin yaşamsal kılınmasının tek yolu da kendisinin koşulsuz fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 2000 yıllarından sonra verdiği bir dizi kararında hükümlülerin umut hakkına açık referanslar vermeye başladığını açıklamıştı. Ama aradan yıllar geçmesine rağmen bu kararın uygulanmasında yeterli adım atılmış değildir. Bizler kadınlar olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne çağrı yapıyor ve diyoruz ki bir an önce bütün insanlığın umudu olan Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın umut hakkı verilmeli ve özgürlüğü sağlanmalıdır.

Hiç şüphesiz Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan; iradesi, direnişi, düşünsel gücü ve yazmış olduğu savunmalarla uluslararası komployu ve tecrit rejimini boşa çıkarmıştır. Önemle belirtmek isteriz ki; kadınlar ve gençler başta olmak üzere Kürdistan’da, Türkiye’de, Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında halklar, Önderimiz Sayın Abdullah Öcalan’ın sergilediği direnişi sahiplenmektedir. Aynı biçimde uluslararası komploya ve tecrit rejimine karşı da eylem gücüyle en güçlü şekilde cevap olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Bizler kadınlar olarak, insanlığın umudu olan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen uluslararası komployu ve komplocu güçleri nefretle kınıyor ve bütün kadınları, demokratik toplumun bütün uluslararası demokratik güçlerini komploya ve bu komplonun tecrit rejimine karşı direnişi büyütmeye, toplumsal kurtuluşu sağlamaya, İmralı’da yürütülen bütün hukuk dışı uygulamalara karşı gerçek bir adaleti haykırmaya ve milyonlarca insanın umudu olan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak için mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

Tevgera Jinên Azad (TJA)

You may also like...